Breng kleur in elke ruimte met Rockfon® Eclipse™ Colour

1 september 2021

Rockfon introduceert nieuw assortiment akoestische plafondeilanden in 11 natuurlijke tinten en 2 vormen.

Rockfon Eclipse Colour (Sage, Eucalyptus)

Rockfon Eclipse Colour (Sage, Eucalyptus)

Moderne interieurs kenmerken zich vaak door veel glas en harde materialen. In het dagelijks gebruik leidt dit regelmatig tot weerkaatsing van het geluid en hinderlijke nagalm. Met de speciale open plenum oplossingen van Rockfon is dit makkelijk op te lossen, met behoud van de oorspronkelijke uitstraling van het plafond. Nieuw dit najaar zijn de Rockfon Eclipse Colour plafondeilanden in kleur.

Open plenum oplossingen

Een verlaagd systeemplafond is een ideale manier om de akoestiek in een ruimte te optimaliseren, maar in de praktijk niet geschikt voor elke situatie. Het kan zijn dat de architect het industriële karakter van een gebouw in stand wil houden door het ruwe plafond zichtbaar te laten.

Daarom blijven we bij Rockfon continu innoveren en zijn we altijd op zoek naar nieuwe toepassingen van onze panelen van steenwol, die niet alleen de akoestiek verbeteren maar ook bijdragen aan het ontwerp van een ruimte.

Praktische plafondeilanden

De kaderloze Rockfon® Eclipseplafondeilanden zijn al jaren een groot succes. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen en afmetingen en zorgen voor een hoge lichtreflectie dankzij het extreem witte oppervlak. Ook zijn ze zeer geschikt voor gebouwen met betonkernactivering.

Met behulp van diverse soorten ophangsets - passend bij verschillende interieurstijlen - is installatie snel en eenvoudig te realiseren. Ze vormen daardoor een ideale oplossing als na oplevering van een project akoestische aanvullingen nodig blijken te zijn.

Ook verticale montage van de eilanden is mogelijk, waardoor ze als akoestisch wandpaneel kunnen fungeren. Door de eilanden afwisselend op 15 en 65 mm van de wand te plaatsen met de speciale ophangbeugels kan een speels design gecreëerd worden.

NIEUW: Rockfon Eclipse Colour

Dit najaar introduceert Rockfon de nieuwe Rockfon Eclipse Colour eilanden die standaard leverbaar zijn in 11 Color-all kleuren en twee vormen (vierkant en cirkel). De kleuren komen uit het vernieuwde Rockfon Color-all® assortiment bestaande uit plafondpanelen in 34 kleuren geïnspireerd op de natuur, dat eerder dit jaar geïntroduceerd werd.

Het nieuwe assortiment plafondeilanden bestaat uit 11 prachtige natuurlijke tinten waarmee je eenvoudig kleur toevoegt aan elke ruimte: Coral, Mustard, Storm, Eucalyptus, Seashell, Azure, Sage, Sand, Charcoal, Concrete en Gravel. De subtiele kleuren zorgen voor warmte en passen bij de laatste designtrends.

Daarnaast blijven de plafondeilanden op bestelling leverbaar in elke NCS-kleur naar keuze met het speciale Rockfon Color-all Special programma. Deze optie, waarbij de panelen op aanvraag gespoten worden, is perfect voor zeer specifieke kleurwensen.

Creatieve baffles

En andere open plenum oplossing van Rockfon is de akoestische baffle. Deze wordt in tegenstelling tot de plafondeilanden verticaal geplaatst en is verkrijgbaar met of zonder stalen frame. Ook bij deze akoestische oplossing blijft eenvoudige toegang tot de installaties in het plafond behouden en zijn verschillende montagemogelijkheden beschikbaar, zoals een ophangrail of Design of Classic ophangdraad.

Naast de Rockfon® Universal Baffle (leverbaar in wit en 33 Rockfon Color-all kleuren), zijn er ook speciale uitvoeringen van de baffles verkrijgbaar voor veeleisende industriële en vochtige ruimtes in combinatie met diverse corrosiebestendige (ECR) ophangsystemen.

Eenvoudige installatie

Afhankelijk van het benodigde aantal plafondeilanden of baffles, kost de installatie van deze open plenum oplossingen relatief weinig tijd en moeite. Nieuwsgierig geworden naar de exacte installatiemogelijkheden? Bekijk de speciale trainingsvideo onder Trainingen over Installatie.

Wil je weten hoeveel producten je precies nodig hebt om de akoestiek in een ruimte verder te optimaliseren door middel van deze open plenum oplossingen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende akoestische meting op locatie.

1/4