Wat is BREEAM?

Het gebouwcertificeringssysteem BREEAM ontstond in het VK. Intussen geniet het internationale erkenning dankzij de hoge duurzaamheidsstandaarden en de focus op het bouwen van constructies die nog lang zullen meegaan.

De filosofie voor duurzame ontwikkeling van BREEAM rust op drie pijlers. Het systeem evalueert de maatschappelijke, economische en milieu-impact van een gebouw.

Article illustration, Rockfon, blog post, building certification schemes

Wat betekent het als een gebouw BREEAM-gecertificeerd is?

Een BREEAM-certificaat is een enorme troef voor nieuwbouwprojecten, renovaties en overheids- of infrastructuurprojecten. Een BREEAM-certificaat kan de operationele kosten van het gebouw verlagen, wat op lange termijn aanzienlijke water- en energiebesparingen oplevert. Daardoor is het gebouw aantrekkelijker om te verkopen, te verhuren of gewoon te houden. Bovendien biedt het gegarandeerd een veilige en gezonde omgeving om te leven, werken en leren.

Bijvoorbeeld: uit onderzoek van de World Green Building Council blijkt dat een verbeterde binnenluchtkwaliteit de productiviteit met maar liefst 8 tot 11% kan doen toenemen.

*World Green Building Council, 2021, 'Health, Wellbeing and Productivity in Offices: The Next Chapter for Green Building', hier raadpleegbaar

urban green rockflow stock

Download onze BREEAM-factsheet

 

Download onze factsheet voor meer informatie over hoe onze akoestische plafond- en wandpanelen jou op weg helpen naar je BREEAM-certificering.

 

Document cover of factsheet BREEAM
Stakeholder, Men, Planning, Building

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op

Gerelateerde case study's