Wat is LEED?

LEED® (Leadership in Energy and Environmental Design) is een wereldwijd erkend gebouwcertificeringssysteem dat in de VS werd ontwikkeld door de US Green Building Council (USGBC). Het doel van het systeem: een veilige, gezonde en duurzame bouwomgeving promoten.

LEED-certificering is geschikt voor verschillende projecttypes, zoals nieuwbouw- en renovatieprojecten, en in tal van segmenten, zoals woningen, gezondheidszorg, onderwijs, winkels en horeca.

People, Humans, Office, Working,

Wat betekent het als een gebouw LEED-gecertificeerd is?

Een LEED-gecertificeerd gebouw profiteert van een hele reeks voordelen die de economische, ecologische en gezondheidsprestaties van het pand ten goede komen. Zo zijn de kosten voor energie, water en afval lager in een gebouw met een LEED-certificaat. Daarnaast presteren zulke gebouwen over het algemeen merkbaar beter, waardoor ze een groot concurrentievoordeel hebben en minder leegstand kennen.

LEED focust ook op een gezonde binnenluchtkwaliteit, het welzijn van de gebruikers en het terugdringen van de koolstofuitstoot en het energieverbruik. Zo zorgt dit systeem er mee voor dat gebouwen duurzamer en groener worden.

Urban, Greenery, Plants

Download onze LEED-factsheet

 

Download onze factsheet voor meer informatie over hoe onze akoestische plafond- en wandpanelen jou op weg helpen naar je LEED-certificering.

 

Document cover of factsheet LEED
Stakeholder, Men, Planning, Building

Heb je nog vragen?

Neem contact met ons op

Gerelateerde casestudy's