Logistiek vooruitstrevend – Lean and Green award

15 februari 2022

Om de logistieke dienstverlening zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten, maken Rockfon en de andere zusterondernemingen van ROCKWOOL gebruik van één logistieke afdeling die het transport naar onze relaties organiseert.

Al in het voorjaar van 2014 kreeg ROCKWOOL de tweede Lean and Green Star. Jos Dumoulin, Technical Director voor ROCKWOOL Central Western Europe, mocht tijdens een officiële uitreiking in Cappele a/d IJssel in Nederland het certificaat in ontvangst nemen.

De Lean and Green Award is bedoeld voor organisaties die actief werken aan de duurzaamheidsambitie om hun CO2 binnen 5 jaar met ten minste 20% af te laten nemen. De Lean and Green Star wordt toegekend aan organisaties die kunnen aantonen dat ze de ambitie hebben waargemaakt die is vastgesteld in het Actieplan.

De tweede Lean and Green Star wordt toegekend voor het realiseren van één of meer nieuwe duurzaamheidsdoelen die op kwantificeerbare wijze bijdragen aan de netwerk- en vervoersprestaties.

De eerste Lean and Green star hebben we verdiend door efficiënte Ecocombi's in te zetten. Met deze vrachtwagens konden we onze CO2-emissies met meer dan 20% verlagen. Onze tweede star is een erkenning voor het feit dat we nu nog minder uitstoten en dat we onze ketenpartners aanmoedigen om duurzamer te werken. Deze tweede Star is dan ook mede te danken aan de samenwerking tussen ROCKWOOL, als verzender van grote volumes, en onze externe vervoerders.

Duurzaamheid is een vast en belangrijk agendapunt tijdens de maandelijkse besprekingen met onze vervoerders. Uiteindelijk willen we zoveel mogelijk met de nog schonere EURO6-standaard gaan rijden. We verlagen daarmee onze CO2-emissies en we helpen onze partners toekomstbestendig te worden.

ROCKWOOL steenwol wordt lokaal geproduceerd op de eigen productielocatie in Roermond; hierdoor zijn de transportkilometers beperkt, wat eveneens bijdraagt aan een kleinere ecologische voetafdruk. Ook zorgen we voor een optimale beladingsgraad en stimuleren we onze eigen productieafdelingen om ervoor te zorgen dat de producten veiliger geladen worden. Hoe minder we hoeven te vervangen en des te minder vervoerskilometers we dus maken.